Uroloji xəstəliklərin effektiv müalicəsi

11.03.2020

Sidik kisəsinin daşlarına xüsusən kişilərdə çox rast gəlinir. Əsas səbəblərdən biri böyrəkdən sidik kisəsinə düşmüş daşın orada qalıb böyüməsi və ya müəyyən səbəblərə görə (prostatın adenoması, sidik kanalının daralması, sidik kisəsinin divertikulu və s.) daşın elə sidik kisəsinin özündə əmələ gəlməsidir. Daşlar böyük ölçülü və çoxsaylı olduqda onların xaric edilməsi üçün bir çox klinikalarda açıq (yəni qarnının aşağı hissəsində kəsik apararaq sidik kisəsini yarmaq) əməlyyatdan istifadə olunur. Lakin hospitalımızın həkim – uroloqları tərəfindən bu daşlar ölçüsündən və sayından asılı olmayaraq sidik kanalından endoskopik üsulla tam təmizlənir. Əməliyyatdan 12 – 18 saat sonra xəstə evə yola salınır.

Sidik kisəsi daşları, sidik yollarının, xayalığın iltihabi (uretrit, sistit, prostatit, orxit, pielonefrit) və s. uroloji xəstəliklərin müalicəsi üçün hospitalımızın uroloq-androloq həkimlərinə müraciət edə bilərsiniz.